Ότι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο! Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες

Σεπτέμβριος 2014

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για τρίτη επιτυχημένη συνεχή χρονιά η καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο:

“Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο- Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!”.

Η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά πραγματοποιήθηκε από 16 Ιουνίου έως 5 Σεπτεμβρίου 2014 στη Βορέειο Βιβλιοθήκη του ∆ήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο του προγράμματος του Future Library που υλοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Βορέειου Βιβλιοθήκης υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Future Library με τη συμμετοχή 600 παιδιών 13 εθελοντών 5 εμψυχωτών.

Τους 3 καλοκαιρινούς μήνες από τις 16 Ιουνίου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, η Βορέειος βιβλιοθήκη του ∆ήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας έβγαλε από τα ράφια της τα βιβλία, ξεδίπλωσε χάρτες, ζωγραφιές και παιχνίδια και κάλεσε τα παιδιά να γνωρίσουν τους αντίθετους κόσμους, αλλά και να ανακαλύψουν τα σημεία όπου αυτοί συναντιούνται. .

Οι έννοιες που αναλύθηκαν μέσα από το βιβλίο και το παιχνίδι ήταν:

«Το σωστό και το λάθος», «το χοντρό και το αδύνατο», «το άγριο και το ήμερο», «η αρχή και του τέλος», «το κρύο και το ζεστό» και άλλες πολλές που είναι έννοιες αντίθετες, αλλά που μας βοηθούν να αντιληφθούμε και να ερμηνεύσουμε τον κόσμο και τη ζωή.

Η ανάγνωση και το παιχνίδι έδωσαν το έναυσμα για δράσεις και συζητήσεις, ενθάρρυναν την ουσιαστική επαφή των παιδιών με τους χώρους της βιβλιοθήκης και –φυσικά – με τα ίδια τα βιβλία και την ανάγνωση.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές – εμψυχωτές της καλοκαιρινής εκστρατείας για τη πολύτιμη βοήθεια τους που χωρίς την αγάπη τους και τον ενθουσιασμό τους δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί για μια άλλη χρονιά μια τόσο πετυχημένη δράση .