Κάλεσμα σε όλα παιδιά να ανακαλύψουν από την αρχή τους μαγικούς κόσμους που κρύβονται στη βιβλιοθήκη

Ιούνιος 2015

Για τέταρτη συνεχή χρονιά η Βορέειος Βιβλιοθήκη του ∆ήμου Αμαρουσίου διοργανώνει την επιτυχημένη καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας, με τίτλο: «Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου, είναι μια φανταστική χώρα των ζώων, είναι ένα καταφύγιο φανταστικών φίλων, είναι ένας διάδρομος απογείωσης».

Από τις 29 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου 2015, η Βορέειος Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας περιμένει την ανταπόκριση όλων των παιδιών στο κάλεσμά της για να ανακαλύψουν μαζί, τους ήρωες των βιβλίων, τους φανταστικούς φίλους, του ποικίλους ρόλους που μπορεί να έχει μια βιβλιοθήκη. Μπορεί να γίνει μια κρυψώνα θησαυρών… ή μια μηχανή του χρόνου… ή ένας χάρτης… ή ένα μουσείο… ή ένα καράβι… ή ένα εργαστήριο πειραμάτων… ή μια μεγάλη κουφάλα σ’ ένα δέντρο. Η καθοδήγηση στο παιχνίδι αυτό γίνεται από εξειδικευμένους δασκάλους και εμψυχωτές που έχουν επιλεγεί για το σκοπό αυτό.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία για πρώτη φορά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το Future Library και τις υπηρεσίες του ∆ήμου Αμαρουσίου, με σκοπό την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, καθώς και την ένταξη στη βιβλιοθήκη νέων φίλων με την υλοποίηση πρωτότυπων δημιουργικών δράσεων.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν τα παιδιά τους σε συγκεκριμένες δράσεις του καλοκαιρινού προγράμματος μπορούν να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους. 

Αιτήσεις συμμετοχής: Βορέειος Βιβλιοθήκη ∆ήμου Αμαρουσίου (Στ. ∆ραγούμη 30 & Μιλτιάδου ). Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210-61.47.181 / 213-20.38.279 / 213-20.38.272.
Το πρόγραμμα των δράσεων έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης: www.voreeios.gr και στην ιστοσελίδα του ∆ήμου Αμαρουσίου: www.maroussi.gr,

Πληροφοριακό έντυπο υλικό μπορείτε να βρείτε στο χώρο της Βιβλιοθήκης και στο ∆ημαρχείο Αμαρουσίου (∆/νση Αθλητισμού και Πολιτισμού, 2ος όροφος).